Informacija tėvams

Kategorija: Sample Data-Articles
Paskelbta: Penktadienis, 2019 birželio 14 10:08
Autorius direktorius
Peržiūros: 1531

 

 

Ugdymo organizavimas visuotinio karantino metu nuo š.m. lapkričio 4d. iki š.m. lapkričio 27 d. 

 

Gerbiami Tėveliai

pagal 2020 m. lapkričio 4 d. nutarimą Nr. 1226 " Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo " :

* ikimokyklinis , priešmokyklinis ir pradinis ugdymas , kaip iki šiol vyksta kasdieniu būdu ( VN 2,2,9,1 punktas)

* Pagrindinio ugdymo programos karantino laikotarpiu ( nuo 2020 m. lapkričio 9 d. iki 2020 m. kapkričio 27 d.) vykdomas derinant nuotolinį  su kasdieniu budu ( VN 2,2,9,2 punktas) 

Šalčininkų r. Čiužiakampio pagrindinė mokykla visuotinio karantino laikotarpiu dirbs taip: 

5 -6 klasės mokiniai mokosi:

 

Nuo lapkričio 9 d. iki lapkričio 13 d. – kontaktiniu būdu (mokykloje)

Nuo lapkričio 16 d. iki lapkričio 20 d. – nuotoliniu  būdu (namuose)

Nuo lapkričio 23 d. iki lapkričio 27 d. – kontaktiniu būdu (mokykloje)

 

 

7-8 klasės mokiniai mokosi:

 

Nuo lapkričio 9 d. iki lapkričio 13 d. – nuotoliniu  būdu ( namuose)

Nuo lapkričio 16 d. iki lapkričio 20 d. – kontaktiniu (mokykloje)

 

Nuo lapkričio 23 d. iki lapkričio 27 d. – nuotoliniu  būdu ( namuose)

 


 

 

15 dienų valgiaraštis 4-7 m.

 

 

 

1 savaitė

 

 

 

 

 

 

Pirmadienis

PUSRYČIAI-8:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

Tiršta penkių grūdų košė (T)

Ps-1 

150

7,35

10,40

33,44

255,22

 Arbata b/c (T)

 G-1

   200

0

0

0,004

0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

90

0,43

0,43

17,16

75,48

Iš viso:

7,78

10,83

50,60

383,71

PIETŪS-11:00  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

Rūgštynių sriuba (T)

 Sr-1

150

1,50 

6,69

9,86

100,38

 Ruginė duona

 

35

2,56

 0,58

14,93

75,36

Kiaulienos  kukulaičiai (T)

 M-1

 70

 16,20

 10,61

2,80

 171,52

 Biri grikių košė (T)

 K-1

 100

3,16

2,01

 17,33

100,11

 Šv.kopūstų , pomidorų sal.

 Sl-1

70

 1,04

4,66

 4,25

 63,22

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

 0,05

 0,02

0,64

 3,02

Iš viso:

24,51

24,57

49,81

513,61

 

VAKARIENĖ 14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Mieliniai blynai

 Vk-1

110

8,66

11,43

 38,15

230,24

 Uogienė

 

 15

0,05

0

 11,19

42,30

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

 0

0

0,004

0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

 90

 0,43

 0,43

17,16

 75,48

Iš viso:

9,14

12,15

66,50

348,03

Iš viso (dienos davinio):

41,43

47,55

166,91

1245,35

                         

* (T)– tausojantis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1savaitė

 

 

 

 

 

 

Antradienis 

PUSRYČIAI 8:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Manų košė (T)

 Ps-2

100

10,26

10,57

2,96

148,11

 Ruginė duona su sviestu

 Dn-1

25/7

 2,23

7,15

 12,97

 124,15

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

0

0

 0,004

 0,012

 Sezoninės uogos

 

 90

0,4

0,4

11,7

 51,5

Iš viso:

12,89

18,12

27,63

323,77

PIETŪS- 11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Bulvių sriuba su perlinėmis  kr. (T)

Sr-2 

150

2,99

6,50

20,35

147,48

 Ruginė duona

 

 35

2,56

0,58

14,93

75,36

 Ryžių plovas su vištienos file ir morkomis (T)

 M-2

48/72

18,21

8,51

23,95

 245,32

 Agurkų salotos

 Sl-2

70

1,36

 0,59

 2,50

20,82

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

200

0,05

 0,02

0,64

3,02

Iš viso:

25,17

16,20

62,37

492,00

 

VAKARIENIE 14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Pieniška grikių siuba (T)

Vk-2 

150

6,09

9,31

21,30

192,62

  Sausainiai

 

 30

 3,36

 0,69

 18,01

102,00

 Sezoniniai vaisiai

 

90

0,60

0,60

 18,20

 80,10

Iš viso:

10,05

10,60

57,51

374,72

Iš viso (dienos davinio):

48,11

44,92

147,51

1190,49

                         

 

 

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

1 savaitė

 

 

 

 

 

 

Trečiadienis 

PUSRYČIAI-8:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Ryžių kr.košė su uogiene (T)

 Ps-3

150/15

5,96 

2,77

50,32

 245,89

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

0

0,004

 0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

90

 0,43

0,43

 17,16

 75,48

Iš viso:

6,39

3,20

67,48

321,38

 

PIETŪS- 11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Pupelių sriuba su svogūnais ir morkomis (T)

 Sr-3

150

5,08

6,06

17,24

 135,76

 Ruginė duona

 

 35

2,56

0,58

14,93

75,36

 Troškinta jautiena su daržovėmis(T)

 M-3

70

 4,29

5,96

 24,44

 162,03

 Virti ryžiai

 G-4

 80

 0,39

 14,30

0,44

127,00

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

0,05

0,02

0,64

3,02

Iš viso:

13,57

26,92

63,99

542,77

 

VAKARIENĖ- 14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Varškės apkepas (T)

 Vk-3

 110

25,26 

 18,07

37,02

323,59

 Grietinė (T)

 Pd-2

 20

0,003

0,02

4,88

18,91

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

 0

0

 0,004

 0,012

Iš viso:

25,29

18,09

41,90

342,51

Iš viso (dienos davinio):

45,25

48,21

173,37

1276,66

                       

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 savaitė

 

 

 

 

 

 

Ketvirtadienis

PUSRYČIAI-8:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 kruopu košė (T)

 Ps-4

 120

5,03 

2,68

45,53

201,42

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

0

 0,004

 0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

90

 0,4

0,4

 11,7

51,5

Iš viso:

17,43

10,08

59,98

354,68

 

 

PIETŪS – 11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Pieniška grikių sriuba (T)

 Sr-4

150

3,29

13,91

19,85

186,25

 Virti makaronai su malta kiauliena

 M-1

 80

 15,61

2,85

4,57

106,46

 Burokėlių salotos

 Sl-1

90

3,11

 6,52

11,76

118,20

Vanduo su citrina (T)

 G-2

200

0,05

 0,02

0,64

3,02

Iš viso:

23,51

27,10

47,78

494,27

 

VAKARIENĖ – 14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

varškėčiai, grietinės padažas (T)

Vk-4 

110/15

20,99

18,94

38,96

365,80

 Arbata b/c

 G-1

200

 0

 0

 0,004

 0,012

Iš viso:

20,99

18,94

38,96

365,81

Iš viso (dienos davinio):

61,93

56,12

146,72

1289,76

                             

 

 

*(T) – tausojantis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 savaitė

 

 

 

 

 

 

Penktadienis 

PUSRYČIAI-8:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Tiršta manų kruopų košė (T)

Ps-5 

120

7,85

13,47

39,43

308,81

 Šiltas pienas (T)

 

 150

 6,4

 5,0

9,4

 54,0

 Sezoniniai vaisiai

 

 90

 0,4

 0,4

11,7

51,5

Iš viso:

8,57

14,19

62,83

392,02

 

PIETŪS-11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Žirnių  sriuba (T)

Sr-5 

150

4,7

7,00

17,32

140,18

 Ruginė duona

 

 35

2,56

0,58

14,93

75,36

 Žuvies kotletas su bulvių koše(T)

Žv-4

 80/100

 14,58

12,15

 2,69

 190,94

 Pekino kopūstų,pomidorų,agurkų salotos

 Sl-4

 70

1,67

4,72

3,37

60,34

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

0,05

0,02

 0,64

3,02

Iš viso:

23,56

24,47

38,95

469,84

 

VAKARIENĖ-14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 blynai su uogiene

Vk-5 

100/20

7,46

8,05

32,84

254,83

 Arbata b/c (T)

 G-3

200

 0

0

 0,004

 0,012

 Sezoninės uogos

 

 90

0,4

0,4

 11,7

51,5

Iš viso:

8,66

10,85

45,80

336,22

Iš viso (dienos davinio):

40,79

49,51

147,58

1217,84

                             

 

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 savaitė

 

 

 

 

 

 

Pirmadienis    

PUSRYČIAI-8:30  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Perlinių kruopų košė (T)

 Ps-5

 120

7,42

4,02

48,65

220,53

 Ruginė duona su fermentiniu sūriu

 Dn-2

 25/17

 2,78

 2,57

 5,90

50,72

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

 0

0

 0,004

0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

90

 0,72

0,72

 19,50

102,96

Iš viso:

10,92

7,31

77,95

374,22

PIETŪS-11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Ryžių  sriuba (T)

Sr-6 

 150

1,61

6,79

14,13

116,98

 Ruginė duona

 

 20

2,56

0,58

 14,93

75,36

 Kiaulienos kotletas (T)

 Z-2

70

12,51

3,49

9,28

118,61

 Bulvių košė (T)

 K-2

100

1,45

3,80

10,96

 80,34

 Burokėlių salotos

 Sl-5

70

 1,85

 5,38

7,00

 93,74

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

0,05

0,02

0,64

3,02

Iš viso:

20,03

20,06

56,94

488,05

 

VAKARIENĖ-14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Sklindžiai, saldus grietinės padažas

Vk-6 

110/20

8,37

17,013

53,05

372,71

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

 0

 0

0,004

0,012

Iš viso:

8,37

17,13

53,05

372,72

Iš viso (dienos davinio):

39,32

44,50

187,94

1287,99

                             

 

 

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 savaitė

 

 

 

 

 

 

Antradienis   

PUSRYČIAI 8:30  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Avižinių dribsnių košė (T)

Ps-7 

120

8,00 

4,81

36,98

222,61

 Sausainiai

 

30

3,36

0,69

18,01

 102,00

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

 0

0

0,004

0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

 90

0,4

 0,4

11,7

 51,5

Iš viso:

11,76

5,90

66,69

376,12

 

PIETŪS- 11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Šviežių kopūstų sriuba (T)

 Sr-7

150

1,25

6,69

7,86

93,02

 Ruginė duona

 

 35

 2,56

 0,58

 14,93

75,36

 Kiaulienos troškinys su morkomis (T)

 M-5

90/30

 20,74

4,83

5,82

 163,22

 Virtos bulvės (T)

 K-3

 100

 1,21

0,10

11,92

 50,30

Agurkų salotos

 Sl-6

 90

1,36

0,59

3,79

26,58

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

200

 0,05

0,02

0,64

 3,02

Iš viso:

28,37

12,81

51,26

451,10

 

VAKARIENĖ -14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Varškės apkepas (T)

Vk-7 

 110

14,51

14,08

22,49

274,76

 Grietinė

 

 20

 0,52

 6,00

0,55

 49,60

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

0

 0

0,004

 0,012

 Sezoninės uogos

 

 90

0,4

 0,4

 11,7

51,5

Iš viso:

15,43

20,48

34,74

375,87

Iš viso (dienos davinio):

55,56

48,60

152,69

1189,64

                                   

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

2 savaitė

 

 

 

 

 

 

Trečiadienis

PUSRYČIAI – 8:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Tiršta miežinių kruopų košė (T)

Ps-8 

150

7,19

9,44

36,25

258,68

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

0

0,004

0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

90

 0,72

0,72

 23,40

102,96

Iš viso:

7,91

10,16

59,65

361,65

PIETŪS- 11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Pupelių sriuba (T)

Sr-8 

150

5,08

6,06

17,24

115,76

 Ruginė duona

 

 35

 2,56

0,58

14,93

75,36

Vištienos  maltinukas(T)

 M-6

75

17,38

10,60

9,14

206,67

 Virtos perlinės kruopos (T)

 K-4

 100

 3,43

 1,62

26,32

123,62

 Pekino kopūstų, pomidorų, agurkų salotos

 Sl-1

70

1,07

4,72

 3,37

60,34

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

0,05

0,02

0,64

3,02

Iš viso:

29,57

23,60

71,64

504,77

 

VAKARIENĖ -14:30   val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Miltiniai blynai (T)

Vk-8 

110 

4,50

4,56

20,30

140,35

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

0

0

 0,004

 0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

 90

0,72

 0,72

 23,40

 102,96

Iš viso:

8,58

5,97

61,71

345,32

Iš viso (dienos davinio):

46,06

39,73

193,00

1351,74

                           

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2savaitė

 

 

 

 

 

 

Ketvirtadienis   

PUSRYČIAI- 8:30  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Tiršta grikių kruopų košė (T)

Ps-9 

 90

6,74 

9,71

36,16

258,91

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

0

0,004

 0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

 90

0,72

0,72

 23,40

 102,96

Iš viso:

7,46

10,43

59,56

361,88

PIETŪS- 11:00  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Daržovių sriuba (T)

 Sr-9

150

6,30

5,48

8,69

107,84

 Ruginė duona

 

35

2,56

 0,58

 12,80

75,36

 Jautienos kukulis su ryžiais (T)

 M-7

 80/100

 18,21

 3,51

 1,14

109,07

 Traškios morkos

 

 80

1,20

0

 6,30

39,60

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

200

 0,05

0,02

 0,64

 3,02

Iš viso:

30,60

20,44

37,85

451,20

 

VAKARIENĖ- 14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Garuose kepti varškėčiai(T)

 Vk-9

110

22,60 

11,38

39,78

261,98

 Uogienė

 

 15

0,05

0

11,19

32,30

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

0

0

0,004

 0,012

Iš viso:

23,05

11,78

62,67

365,79

Iš viso (dienos davinio):

61,11

42,65

160,08

1258,87

                               

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 savaitė

 

 

 

 

 

 

Penktadienis  

PUSRYČIAI- 8:30val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Manų košė (T)

Ps-10 

 100

7,80

7,10

1,88

102,40

 Ruginė duona su sviestu

 Dn-1

 25/7

 2,23

 7,15

 12,97

 124,15

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

0

0,004

 0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

 90

 0,4

 0,4

11,7

 51,5

Iš viso:

11,94

15,24

30,34

304,64

PIETŪS- 11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Burokėlių sriuba (T)

 Sr-10

150

4,32

11,79

 22,07

168,51

 Jūros lydekos filė paplotėlis (T)

 M-8

 80

 20,04

4,71

5,05

 142,84

 Virti ryžiai (T)

 K-5

 100

 2,42

 4,19

 26,78

147,81

 Šviežių kopūstų salotos

 Sl-9

 70

1,02

8,74

3,94

 98,55

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

0,05

 0,02

0,64

3,02

Iš viso:

27,85

29,45

58,48

549,73

 

VAKARIENĖ 14:30  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Trakuotų bulvių blynai (T)

Vk-10 

 100

12,17

5,68

74,87

330,25

 Grietinė

 

 15

 0,39

 4,50

0,40

37,20

Šiltas pienas (T)

 

 150

 6,4

 5,0

9,4

 54,0

Iš viso:

12,56

10,18

75,27

367,45

Iš viso (dienos davinio):

52,35

54,87

164,09

1252,82

                             

 

 

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 savaitė

 

 

 

 

 

 

Pirmadienis    

PUSRYČIAI-8:30   val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Ryžių kruopų košė(T)

Ps-11 

120

5,96

2,77

50,32

235,89

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

0

 0,004

 0,0012

 Sezoniniai vaisiai

 

 100

0,4

0,4

 14,3

62,9

Iš viso:

7,56

7,05

73,63

373,26

PIETŪS-11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Sriuba su vištienos gabaliukais (T)

Sr-11 

 120

10,25

7,25

16,75

155,54

 Ruginė duona

 

 20

2,56

0,58

14,93

 75,36

 Ryžių kiaulienosplovas (T)

 M-9

100/40

11,43

5,68

 32,30

 226,16

 Burokėlių salotos su pupelėmis

 Sl-3

 70

3,11

6,52

11,76

118,20

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

 0,05

0,02

 0,64

3,02

Iš viso:

27,40

20,05

76,20

550,28

 

VAKARIENĖ-14:30  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Pieniška makaronų sriuba (T)

Vk-11 

 120

4,63

6,56

11,88

125,15

 Sausainiai

 

 30

 3,36

 0,69

 18,01

102,00

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

0

0,004

 0,012

Iš viso:

8,78

12,15

42,00

315,86

Iš viso (dienos davinio):

43,74

39,25

191,83

1277,34

                               

 

 

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3savaitė

 

 

 

 

 

 

Antradienis    

PUSRYČIAI-8:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Tiršta avižinių dribsnių košė (T)

Ps-12 

 120

6,61

6,82

 36,51

221,10

 Ruginė duona,sviestas

 Dn-4

25/8

 4,80

 4,73

 9,67

 100,49

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

0

 0

0,004

 0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

90

0,4

0,4

 11,7

 51,5

Iš viso:

11,81

11,95

57,88

373,10

 

PIETŪS-11:00 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Žirnių sriuba (T)

 Sr-12

 150

4,13

6,90

11,90

116,56

 Ruginė duona

 

35

2,56

0,58

 14,93

 75,36

 Kiaulienos  kukulis (T)

 M-10

90

 13,49

 5,64

8,02

136,87

 Bulvių – morkų košė (T)

 K-5

100

1,73

1,26

 12,36

67,83

 Pekino kopūstų – pomidorų salotos

 Sl-4

 90

 1,07

4,72

3,37

60,34

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

200

 0,05

0,02

 0,64

 3,02

Iš viso:

28,03

19,12

51,22

459,98

 

VAKARIENĖ-14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Varškėčiai su grietine (T)

 Vk-2

 110/30

6,50

7,44

42,20

252,44

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

 0

0

 0,004

 0,012

 Sezoninės uogos

 

90

 0,4

0,4

 11,7

 51,5

Iš viso:

11,60

11,64

58,70

373,95

Iš viso (dienos davinio):

46,44

42,71

167,80

1220,03

                           

 

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

3 savaitė

 

 

 

 

 

 

Trečiadienis   

PUSRYČIAI-8:30  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Tiršta kruopų košė (T)

 Ps-13

120

8,05

9,66

35,92

213,94

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

 0

 0,004

0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

 90

 0,72

 0,72

 23,40

 102,96

Iš viso:

9,97

10,38

65,62

356,96

PIETŪS-11:00  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Burokėlių sriuba  (T)

 Sr-13

150

3,15

6,69

 14,62

125,85

 Ruginė duona

 

 20

2,56

0,58

14,93

 75,36

 Žemaičių blynai su jautiena (T)

 M-11

115/35

11,14

13,91

 26,19

 298,02

 Grietinė

 

 15

0,39

4,50

0,41

37,20

 Šviežias agurkas

 

 50

0,23

 0,60

 0,68

8,48

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

 0,05

0,02

0,64

3,02

Iš viso:

17,29

25,70

56,79

547,93

 

VAKARIENĖ-14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Varškės apkepas (T)

 Vk-13

 95

16,62

 12,05

 24,73

 274,08

 Grietinė

 Pd-3

 20

 0,80

 2,40

1,26

 29,88

 Arbata b/c (T)

 G-1

200

0

 0

 0,004

0,012

Iš viso:

17,82

14,85

40,29

366,87

Iš viso (dienos davinio):

45,08

59,03

162,70

1271,31

                               

 

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 savaitė

 

 

 

 

 

 

Ketvirtadienis 

PUSRYČIAI-8:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Virti kiaušiniai (T)

 Ps-15

 60

6,60

6,00

 0,36

 81,96

 Žali žirneliai, pomidoras

 

 20/30

1,13

 0

4,38

 21,84

 Ruginė duona su sviestu

 Dn-1

 25/7

2,23

 7,15

 12,97

 124,15

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

 0

0

 0,004

 0,012

Iš viso:

11,08

15,07

41,74

345,86

 

PIETŪS-11:00   val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Pieniška perlinių kr.  sriuba (T)

 Sr-1

 150

9,37

 13,07

26,73

239,18

 Vištienos guliašas su morkomis (T)

 M-11

 90/50

 15,31

2,85

 11,72

 134,02

Virti ryžiai

K-5

100

 2,42

 4,19

 26,78

 147,81

 Šviežių kopūstų – morkų salotos

 

Sl-9

 90

 1,02

 8,74

3,94

 98,55

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

 0,05

 0,02

 0,64

 3,02

Iš viso:

25,75

24,68

43,03

474,77

 

VAKARIENĖ-14:30 val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Lietiniai blynai

 Vk-15

120

6,48

 4,44

 52,20

 212,71

 Grietinės padažas

 Pd-4

 20

0,44

 5,10

3,42

 43,40

 Šiltas pienas (T)

 

 150

6,4

 5,0

 9,4

 54,0

Iš viso:

7,64

10,26

79,05

340,08

Iš viso (dienos davinio):

44,47

50,01

163,82

1239,71

                               

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 savaitė

 

 

 

 

 

 

Penktadienis    

PUSRYČIAI-8:30   val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Tiršta grikių kruopų košė (T)

 Ps-14

120

6,74

 9,71

 36,16

 228,91

 Arbata b/c (T)

G-1 

 200

 0

 0

0,004

 0,012

 Sezoniniai vaisiai

 

 100

0,4

0,4

 14,3

 62,9

Iš viso:

16,74

15,71

52,66

369,22

 

PIETŪS-11:00  val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g*

Energinė*vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Pupelių sriuba (T)

 Sr-14

 150

2,90

 6,91

15,98

 128,69

 Ruginė duona

 

 35

 2,56

 0,58

 14,93

75,36

 Žuvies kotletas su bulvių koše  (T)

 Z-3

 90/50

 14,31

 4,57

 7,70

 129,24

 Virti ryžiai (T)

 K-5

100

 2,42

 4,19

 26,78

 147,81

 Agurkų salotos

 Sl-6

70

 1,36

0,59

 3,79

 26,58

 Vanduo su citrina (T)

 G-2

 200

 0,05

 0,02

 0,64

 3,02

Iš viso:

23,60

16,86

69,82

510,70

 

VAKARIENĖ 14:30   val.

Patiekalo pavadinimas

Rp. Nr.

Išeiga

Patiekalo maistinė vertė, g

Energinė vertė, kcal

baltymai, g

riebalai, g

angliavandeniai, g

 Pieniška grikių sriuba

 Vk-14

 120

6,64

8,22

 20,16

 181,26

 Arbata b/c (T)

 G-1

 200

 0

 0

 0,004

 0,012

 Sausainiai

 

 30

3,36

0,69

18,01

 102,00

Iš viso:

8,36

11,94

45,13

321,58

Iš viso (dienos davinio):

48,70

44,51

167,61

1251,83

                           

 

*(T) – tausojantis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                 Vaikų ugdymo įstaigų, vaikų socialinės

globos įstaigų ir vaikų poilsio stovyklų

valgiaraščių derinimo tvarkos aprašo

2 priedas

 

 

(Valgiaraščio formos pavyzdys)

 

 Šalčininkų Rajono,Čiužiakampio Pagrindinė Mokykla. Mokyklos g.2 Čiužiakampio k.Gerviškių sen. Šalčininkų rajono sav.

(ikimokyklinio ar bendrojo ugdymo įstaigos, vaikų socialinės globos įstaigos ar vaikų poilsio stovyklos (teikiančios apgyvendinimo paslaugas) pavadinimas, adresas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 DIENŲ VALGIARAŠTIS

(nurodyti dienų skaičių)

4-7

(nurodyti vaikų amžiaus grupę)

 

 

 

 

Įstaigos darbo laikas

Nuo 8:00 iki 16:00 val.

 

 

 


 

 

REKOMENDACIJOS TĖVAMS, KAIP BENDRAUTI SU VAIKAIS IR PAAUGLIAIS APIE KORONAVIRUSĄ (COVID-19)

2020-04-14

 

 

Covid-19 pandemija, plintanti informacija apie jos padarinius, dėl jos pasikeitęs įprastas šeimos gyvenimas emociškai veikia ir jauniausius šeimos narius. Dėl vykstančių pokyčių vaikai ir paaugliai patiria stresą, kuris gali pasireikšti labai įvairiai, priklausomai nuo vaiko amžiaus, charakterio ypatybių ar temperamento, raidos ypatumų.

 

Vaikų ir paauglių patiriamo streso ženklai

Jaunesnio amžiaus vaikai gali būti verksmingesni, dirglesni, dažniau pykti. Jie gali sugrįžti prie jau išaugtų įpročių (pavyzdžiui, imti čiulpti čiulptuką, šlapintis į kelnytes ar lovą ir pan.). Vaikai gali labai jaudintis, būti liūdni, neramūs. Galimi valgymo, miego sutrikimai.

Paaugliams gali padidėti dirglumas, pasikeisti elgesys, suprastėti mokymosi rezultatai, kilti dėmesio koncentracijos problemų. Jie gali pradėti vengti veiklų, kurios anksčiau juos džiugino, skųstis galvos ar kūno skausmais.

Tinkamas bendravimas su vaikais ir paaugliais apie Covid-19

Tėvams svarbu atpažinti, kaip jaučiasi jų vaikai ir paaugliai, ir stengtis sumažinti neigiamas Covid-19 pandemijos pasekmes jų psichikos sveikatai. Sveikatos apsaugos ministerija parengė rekomendacijas tėvams ir globėjams, kaip tinkamai bendrauti su vaikais ir paaugliais apie Covid-19 (koronavirusą).

 

·         Padėkite vaikams / paaugliams tinkamai suprasti informaciją apie Covid-19, skirdami laiko nuoširdiems ir atviriems pokalbiams šia tema. Pokalbį pradėkite pripažindami, jog visai normalu jaustis susijaudinusiam, susirūpinusiam ar išsigandusiam dėl Covid-19 pandemijos. Paklauskite, kaip vaikas / paauglys jaučiasi dėl Covid-19 keliamų pokyčių. Bendraudami su vaiku / paaugliu būkite aktyvus klausytojas – atsakykite į vaikų / paauglių reakcijas pozityviai, išgirskite jų nerimą ir rūpinkitės jais, skirkite daugiau dėmesio ir palaikymo.

 

·         Kalbėdami su vaiku / paaugliu apie Covid-19 nuraminkite jį, patikinkite, kad jis yra saugus. Pasakykite, kad nors ir gali nutikti blogų dalykų, mokslininkai, valdžia, tarptautinės organizacijos, medikai daug dirba spręsdami šią problemą ir situacija yra valdoma. Taip pat pabrėžkite, jog siekiant suvaldyti pandemiją, labai svarbus kiekvieno iš mūsų atsakingas elgesys. Papasakokite, ką reiškia būti pažeidžiamam Covid-19 (pvz., priklausyti rizikos grupei) ir paaiškinkite, kokie veiksmai gali apsaugoti pažeidžiamiausius. Paaiškinkite, ką vaikai / paaugliai gali padaryti, kad pasirūpintų savimi ir kitais bei kodėl svarbu laikytis valdžios rekomendacijų ir reikalavimų (pavyzdžiui, nesibūriuoti, dėvėti kaukes, dažnai plauti rankas).

 

·         Žinokite, kokią informaciją Jūsų vaikai / paaugliai gauna apie Covid-19. Ribokite šeimos laiką, skiriamą naujienoms apie Covid-19 sužinoti (įskaitant ir naršymą socialiniuose tinkluose). Skatinkite vaikus aptarti naujienas, kurias jie matė, perskaitė. Su vaikais pažiūrėjus žinias ar perskaičius straipsnį, aptarkite, ką matėte ar perskaitėte, leiskite vaikams / paaugliams užduoti visus jiems kylančius klausimus. Atsakinėdami į jų klausimus, remkitės patikimais oficialiais informacijos šaltiniais (Pasaulio sveikatos organizacijos, Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės tinklalapiais bei tinklalapiu www.koronastop.lrv.lt), atsakymus pateikite vaikams / paaugliams suprantamu būdu. Jei jo nežinote, būkite nuoširdūs ir tai pripažinkite, pasiūlydami drauge paieškoti atsakymo arba pažadėdami jį pateikti vėliau. 

 

·         Padėkite savo vaikams / paaugliams pozityviais būdais išreikšti nerimą, liūdesį, baimę. Galite pasiūlyti jiems įvairių nusiraminimo būdų: piešti, medituoti, lipdyti, rašyti, šokti, sportuoti arba kartu aptarkite, kas vaikui / paaugliui padėtų jaustis geriau. Papasakokite, kaip Jūs jaučiatės dėl Covid-19 ir kas padeda jums įveikti užklumpantį stresą ar nerimą.

 

·         Būkite pavyzdžiu savo vaikui / paaugliui reaguodami į Covid-19. Dalykitės savo jausmais, bet parodykite, kad mokate juos suvaldyti: vaikai ir paaugliai iš dalies reaguoja į įvykius taip, kaip mato reaguojant suaugusiuosius. Tėvų ir globėjų rami ir užtikrinta reakcija į Covid-19 yra geriausia parama vaikams / paaugliams. Taip reaguoti yra lengviau, kai esate pasirengę, tad nepamirškite rūpintis savimi: darykite pertraukas tarp darbų, pakankamai miegokite, sportuokite, valgykite subalansuotą maistą, virtualiai reguliariai bendraukite su draugais ir kartu negyvenančiais šeimos nariais.

 

·         Jei Jūsų vaiko / paauglio elgesys smarkiai pasikeitė ir Jūs jaudinatės dėl jo reakcijos į Covid-19 pandemiją, kreipkitės profesionalios pagalbos į mokyklos, rajono Švietimo pagalbos tarnybos, poliklinikos ar kitą pasirinktą psichologą, konsultuokitės su emocinės paramos linijų specialistais:

-          Pagalbos vaikams linija (pasiekiama skambinant per Vaikų liniją tel. 116 111, 11–19 val. vaikams ir tėvams, patiriantiems iššūkių, www.pagalbavaikams.lt);

-          Tėvų linija (tel. 8 800 90012, I–V 11–13 val. ir 17–21 val., tėvams, patiriantiems iššūkių, www.tevulinija.lt).

Kiti patarimai, kaip stiprinti vaikų psichikos sveikatą

·         Kuo labiau išlaikykite pažįstamą vaikams / paaugliams rutiną ir kasdienio gyvenimo įpročius. Nustatykite dienos struktūrą ir stenkitės jos laikytis. Naudokite vaiko / paauglio amžiui palankias veiklas, mokymosi pratimus, skatinkite vaikus žaisti, bendrauti su kitais šeimos nariais, o su bendraamžiais palaikyti ryšį nuotoliniais būdais.

·         Turėkite  realius  lūkesčius  vaikų / paauglių   atžvilgiu, duokite jiems laiko prisitaikyti prie Covid-19 keliamų pokyčių. Atsižvelgę į jų raidą, paprašykite atlikti tai, ką jie sugebėtų (pavyzdžiui, mažametis vaikas nepabus tyliai visą dieną, tačiau 15 minučių tyliai pažaisti sugebės).

·         Skirkite vaikui / paaugliui kokybiško laiko, kurio metu tiesiogiai bendraukite ar užsiimkite bendra veikla. Pagal savo galimybes ir drauge su vaiku sutarkite, kada bus jūsų kokybiškas laikas kartu ir kiek jis truks (pavyzdžiui, kiekvieną dieną nuo 16 iki 17 val.). Paklauskite savo atžalos, ką jis norėtų jo metu drauge nuveikti, aptarkite, ar jo pasiūlymas yra tinkamas esant Covid-19 pandemijai ir kodėl. Kelios idėjos, kaip kokybiškai praleisti laiką kartu Covid-19 pandemijos metu:

-          Knygos skaitymas ir aptarimas.

-          Piešimas, lipdymas.

-          Dainavimas, šokiai.

-          Dėlionių, lego dėliojimas.

-          Pagalba ruošiant namų darbus.

-          Mėgstamo patiekalo gaminimas drauge, naujo recepto išbandymas.

-          Sportavimas drauge klausantis vaikui / paaugliui mėgstamos muzikos.

-          Pokalbiai vaiką / paauglį dominančiomis temomis. Pokalbių metu būkite aktyvus klausytojas, neužsiimkite pašaline veikla.

·         Taikykite pozityvaus bendravimo taisykles:

-  Neįsakinėkite vaikams / paaugliams, ko jie neturėtų daryti, bet aiškiai pasakykite, ko iš jų tikitės ir ką jiems daryti (pvz., užuot sakę „nedarykite netvarkos“ ar „netriukšmauk“, sakykime „susitvarkykite žaisliukus ir sudėkite juos į dėžę“ arba „dabar yra ramios veiklos metas – ką nori veikti: piešti ar dėlioti dėlionę?“).

- Norėdami atkreipti vaikų dėmesį į save, nekelkite balso, o kreipkitės į jį vardu, kalbėkite ramiai, stenkitės užmegzti akių kontaktą.

- Pastebėkite ne tik netinkamą, bet ir gerą vaikų / paauglių elgesį – pagirkite vaiką / paauglį, kai jis elgiasi gražiai, padėkokite už jo pastangas.

- Kalbėkitės su vaiku / paaugliu apie galimas jo netinkamo elgesio pasekmes, paaiškinkite, kodėl svarbu laikytis taisyklių (pavyzdžiui, „jei neužsuksi klijų, jie sudžius ir rytoj nebegalėsi daryti darbelių“).

 

Rekomendacijos parengtos vadovaujantis šiomis tarptautinėmis rekomendacijomis ir šaltiniais:

 

 

 


 

ŠALČININKŲ R. ČIUŽIAKAMPIO PAGRINDINĖS MOKYKLOS UGDYMO PROCESO ORGANIZAVIMO NUOTOLINIU BŪDU TVARKOS APRAŠAS

 

  Mokinių , tėvų ir mokytojų dėmėsiui !

Vadovaujantis ŠMSM Rekomendacijomis dėl ugdymo proceso organizavimo nuotoliniu būdu , informuojame , kad informacinių technologijų vyr. mokytojas Jevgenujus Suckelis yra paskirtas atsakingu už nuotolinį ugdymą Čiužiakampio pagrindinėje mokykloje , mokinių bei mokytojų konsultavimą technologijų klausimais.

Kontaktai konsultacijoms:

el. paštas:  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.   ; mob. nr. 861827969

 

 


 

2018-2019m. ugdymo planas

PASIEKIMŲ GERINIMO PRIEMONIŲ PLANAS

SVEIKATOS IR LYTIŠKUMO UGDYMO BEI RENGIMO ŠEIMAI PROGRAMOS  ĮGYVENDINIMO APRAŠAS